Matig bulgursallad med alspånsrökt strimlad kalkon, rostade grönsaker och en honung- & senapsdressing

En matig sallad som enkelt kan varieras med säsongens grönsaker. Alla komponenter kan förberedas dagen innan och bara monteras när det är dags att äta. Ett crunchy fröströssel eller rostade valnötter ger extra piff till salladen.

45 minuter + tid för att koka betorna

4.5
(2)

Ingredienser

4 portioner

Rödbetor

4 st

Gulbetor

4 st

Aubergine

400 g

Zucchini

400 g

Olivolja

3 msk

Bulgur

4 portioner

Vitost

150 g

NYHET! Alspånsrökt strimlad kalkon

400 g

Gå till produkten NYHET! Alspånsrökt strimlad kalkon

Ruccola

65 g

Honung- & senapsdressing

Lime, saft + finrivet skal

1 st

Vatten

1 msk

Rapsolja

3 msk

Sötstark & grovkornig senap

2 msk

Honung

2 tsk

Salt

0,5 tsk

Svartpeppar, grovmalen

0,5 tsk

Vitlöksklyfta, finriven

1 st

Tips!

Istället för bulgur går det bra att använda exempelvis matvete, dinkel eller quinoa.

Tillagning

  • Koka röd- och gulbetorna under lock med skalet på, i en kastrull med rikligt med vatten och lite salt. När de är färdigkokta, efter ca 60 minuter, skala och klyfta.
  • Dela aubergine och zucchini i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta grönsakerna i 225°C varm ugn i ca 30 minuter.
  • Koka bulgur enligt instruktioner på förpackningen, gärna med en buljongtärning i vattnet.

Liknande recept

Se alla recept