En matig sallad som enkelt kan varieras med säsongens grönsaker. Alla komponenter kan förberedas dagen innan och bara monteras när det är dags att äta. Ett crunchy fröströssel eller rostade valnötter ger extra piff till salladen.
45 minuter + tid för att koka betorna
4 portioner
Rödbetor
4 st
Gulbetor
4 st
Aubergine
400 g
Zucchini
400 g
Olivolja
3 msk
Bulgur
4 portioner
Vitost
150 g
NYHET! Alspånsrökt strimlad kalkon
400 g
Gå till produkten NYHET! Alspånsrökt strimlad kalkonRuccola
65 g
Lime, saft + finrivet skal
1 st
Vatten
1 msk
Rapsolja
3 msk
Sötstark & grovkornig senap
2 msk
Honung
2 tsk
Salt
0,5 tsk
Svartpeppar, grovmalen
0,5 tsk
Vitlöksklyfta, finriven
1 st
Istället för bulgur går det bra att använda exempelvis matvete, dinkel eller quinoa.