Bakad sötpotatis med krämig röra på alspånsrökt strimlad kalkon, färskost, äpple och curry

Bakpotatisröra med alspånsrökt strimlad kalkon, krämig färskost, smakrik curry och syrliga äpplen. För variation väljer vi sötpotatis till vår bakade potatis, men det går såklart lika bra att använda sig av klassisk bakpotatis.

30 minuter + tid för bakpotatisen i ugnen

4
(1)

Ingredienser

4 portioner

Sötpotatis á 150-200g/st

4 st

Fyllning

Gul lök

1 st

Olivolja

1 tsk

Malen, gul curry

1,5 msk

Äpplen

2 st

Naturell färskost

300 g

Crème fraiche

2 dl

NYHET! Alspånsrökt strimlad kalkon

400 g

Gå till produkten NYHET! Alspånsrökt strimlad kalkon

Salt, svartpeppar

Örtolja med vitlök & kapris

Bladpersilja

20 g

Vitlöksklyfta

1 st

Kapris

4 msk

Färskpressad citronsaft

1,5 msk

Mild olivolja

1 dl

Salt

2 krm

Topping

Äpplen

2 st

Krasse

50 g

Tips!

Denna röra passar även utmärkt att använda som fyllning i en baguette eller tunnbrödsrulle till picknicken.

Tillagning

  • Skrubba sötpotatisen ren och ugnsbaka i varm ugn på 200°C i ca 1 timme tills den är mjuk.
  • Skala och finhacka löken. Fräs den riktigt mjuk i olja i en stekpanna på medelvärme ihop med curryn i ca 10 minuter. Låt svalna.
  • Tvätta och strimla äpplet. Lägg i en bunke och blanda ihop med currylöken, färskost, crème fraiche och alspånsrökt strimlad kalkon. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer curry.

Liknande recept

Se alla recept