Vårrullar med krispig sesamsallad och kalkon i lime- & fisksåsmarinad

Fräsch favorit med krispiga grönsaker, mycket smak och marinerad kalkon. Kul variation till fredags-tacosen!

30 minuter

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Vitlöksklyftor

2 st

Skalad ingefära

25 g

Fisksås

1 msk

Lime, finrivet skal och saften

1 st

Neutral olja

2 msk

Tunnskivad kalkonbröstfilé

480 g

Gå till produkten Tunnskivad kalkonbröstfilé

Salt & Svartpeppar

Breda risnudlar

100 g

Morot

400 g

Rödkål eller vitkål

500 g

Salladslök

3 st

Urkärnad gurka

1 st

Koriander

1 kruka

Mynta

1 kruka

Rispapper (12 st)

1 paket

Rostade sesamfrön

Bladspenat eller mangold

4 nävar

Sesamdressing

Sesamolja

2 msk

Limesaft

1 msk

Fisksås

2 msk

Japansk soja

2 msk

Råsocker

1 tsk

Tips!

Servera á la tacos med skålarna på bordet och det varma vattnet i mitten och låt alla själva göra sin egna rullar.

Tillagning

  • Riv vitlök och ingefära och rör samman med fisksås, lime och olja till marinaden. Strimla kalkonen fint och stek den hastigt i en het panna med lite olja. Salta och peppra och lägg ner den nystekta kalkonen i marinaden. Låt stå medan du förbereder övriga ingredienser.
  • Blötlägg risnudlarna i kokhett vatten i ca 5 minuter. Skölj dem därefter i kallt vatten.
  • Strimla morot, kål, salladslök och urkärnad gurka. Hacka koriander och mynta grovt. Blanda samman till en sallad.

Liknande recept

Se alla recept