Kalkonschnitzel med morotsquinoa

Saftig kalkonschnitzel tillsammans med en fräsch morotsquinoa. Lika god att äta kall som varm!

ca 30 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Kalkonschnitzel

Kalkonbröstschnitzel

800 g

Gå till produkten Kalkonbröstschnitzel

Stark, grovkornig senap

1 msk

Citron, saften

1 st

Honung

1 tsk

Dill, hackad

1 msk

Rapsolja

4 msk

Morotsquinoa

Quinoafrö

3,5 dl

Morot, tärnad

1 st

Rättika, tärnad

0,3 st

Squash, tärnad

1 st

Tomat, tärnad

300 g

Bladpersilja, hackad

1 knippe

Apelsin, saften & skalet

1 st

Salt & Peppar

Tillagning

  • Rör ihop en marinad av senap, citronsaft, honung, dill och 2 msk av rapsoljan. Arbeta in marinaden i kalkonschnitzlarna och låt dem ligga och dra i 20 min.
  • Koka quinoan med en del quinoa och två delar vatten. Ta av kastrullen när vattnet kokat bort.
  • Låt quinoan svalna helt och bland den med morot, rättika, squash, bladpersilja och tomat till en sallad. Vispa ihop en dressing av saften och skalet från apelsinen och resten av rapsoljan. Smaksätt med salt och peppar.

Liknande recept

Se alla recept