Kalkonrullader med cheddar & kalkonbacon i en gräddig konjakssås

Möra, smakrika rullader av tunnskivad kalkonbröstfilé som serveras i en gräddig konjakssås. Ett festligt recept som med fördel serveras med pressad potatis, rårörda lingon, pressgurka och vinbärsgelé.

60 minuter

4
(1)

Ingredienser

4 portioner

Gräddig konjakssås

Gul lök

2 st

Smör till stekning

Vispgrädde

3 dl

Kycklingfond

3 msk

Konjak

0,8 dl

Ketjap manis

125 ml

Eventuellt lite mjöl som redning om du vill ha en tjockare sås.

Till servering

Kokt, pressad potatis

Rårörda lingon

Pressgurka

Vinbärsgelé

Tips!

Konjaken i såsen kan ersättas med whisky, portvin eller mindre mängd vodka eller en smakrik, torr och inte så söt äppelmust.

Tillagning

  • Skala och riv vitlöken och blanda med den hackade persiljan. Klappa in vitlöks- och örtblandningen på den tunnskivade kalkonbröstfilén. Salta och peppra.
  • Skär cheddarosten i så många stavar som du har kalkonskivor (ca 10-12 stycken). Lägg en oststav på varje kalkonskiva, rulla ihop och slut om varje rullad med 1-2 kalkonbaconskivor.
  • Lägg rulladerna ganska tätt ihop i en ugnsfast form eller panna. Tillaga klart i varm ugn 160° i 20-30 minuter tills innertemperaturen är 65-68°. Låt vila 15 minuter övertäckta, då stiger temperaturen de sista graderna till 70° och du får ett saftigt kalkonbröst.

Liknande recept

Se alla recept