Möra, smakrika rulader av tunnskivad kalkonbröstfilé som serveras i en gräddig konjakssås. Ett festligt recept som med fördel serveras med pressad potatis, rårörda lingon, pressgurka och vinbärsgelé.
60 minuter
4 portioner
Vitlöksklyftor
2 st
Persilja, hackad
0,5 dl
Tunnskivad kalkonbröstfilé
800 g
Gå till produkten Tunnskivad kalkonbröstfiléCheddar i bit
200 g
Kalkonbacon, skivad
300 g
Gå till produkten Kalkonbacon, skivadSalt, svartpeppar
Gul lök
2 st
Smör till stekning
Vispgrädde
3 dl
Kycklingfond
3 msk
Konjak
0,8 dl
Ketjap manis
125 ml
Eventuellt lite mjöl som redning om du vill ha en tjockare sås.
Kokt, pressad potatis
Rårörda lingon
Pressgurka
Vinbärsgelé
Konjaken i såsen kan ersättas med whisky, portvin eller mindre mängd vodka eller en smakrik, torr och inte så söt äppelmust.