Med inspiration från det amerikanska köket bjuder vi här på en lyxig, krispig kalkonburgare med extra allt! Tunnskivad kalkonbröstfilé smaksatt med paprika, lök, spiskummin och cayenne. Serveras krispigt friterad med hamburgerbröd, rökig bbq-sås, picklad rödlök, kalkonbacon, cheddarost och krispig grönsallad.
60 minuter
4 portioner
Tunnskivad kalkonbröstfilé
400 g
Gå till produkten Tunnskivad kalkonbröstfiléFilmjölk
1 dl
Rökt paprikapulver
1 msk
Lökpulver
1 msk
Vitlökspulver
1 msk
Oregano, torkad
0,5 msk
Spiskummin
0,5 msk
Cayennepeppar
2 krm
Salt
0,8 tsk
Panko ströbröd
1 dl
Vetemjöl
1 dl
Paprikapulver
0,5 msk
Lökpulver
0,5 msk
Vitvinsvinäger
1 dl
Strösocker
1 dl
Rödlök
2 st
Gul lök
1 st
Vitlöksklyftor
2 st
Röd chili
1 st
Hela, skalade tomater på burk
400 g
Olja
2 msk
Rårörsocker
0,8 dl
Salt
1 tsk
Balsamvinäger
1,5 msk
Liquid smoke
1 tsk
Hamburgerbröd
4 st
Kalkonbacon, skivad
100 g
Gå till produkten Kalkonbacon, skivadSallad
4 blad
Cheddarost
4 skivor
Pommes frites
4 portioner