Ingelsta Kalkons fried turkey burger

Med inspiration från det amerikanska köket bjuder vi här på en lyxig, krispig kalkonburgare med extra allt! Tunnskivad kalkonbröstfilé smaksatt med paprika, lök, spiskummin och cayenne. Serveras krispigt friterad med hamburgerbröd, rökig bbq-sås, picklad rödlök, kalkonbacon, cheddarost och krispig grönsallad.

60 minuter

5
(2)

Ingredienser

4 portioner

Fried turkey burger

Tunnskivad kalkonbröstfilé

400 g

Gå till produkten Tunnskivad kalkonbröstfilé

Filmjölk

1 dl

Rökt paprikapulver

1 msk

Lökpulver

1 msk

Vitlökspulver

1 msk

Oregano, torkad

0,5 msk

Spiskummin

0,5 msk

Cayennepeppar

2 krm

Salt

0,8 tsk

Panko ströbröd

1 dl

Vetemjöl

1 dl

Paprikapulver

0,5 msk

Lökpulver

0,5 msk

Picklad rödlök

Vitvinsvinäger

1 dl

Strösocker

1 dl

Rödlök

2 st

BBQ-sås

Gul lök

1 st

Vitlöksklyftor

2 st

Röd chili

1 st

Hela, skalade tomater på burk

400 g

Olja

2 msk

Rårörsocker

0,8 dl

Salt

1 tsk

Balsamvinäger

1,5 msk

Liquid smoke

1 tsk

Till servering

Hamburgerbröd

4 st

Kalkonbacon, skivad

100 g

Gå till produkten Kalkonbacon, skivad

Sallad

4 blad

Cheddarost

4 skivor

Pommes frites

4 portioner

Tillagning

  • Torka av den tunnskivad kalkonbröstfilén med hushållspapper. Blanda ihop filmjölk, paprikapulver, lökpulver, vitlökspulver, torkad oregano, spiskummin, cayennepeppar och salt till en marinad. Lägg den skivade kalkonen i marinaden och marinera i ca 1 timme.
  • Blanda pankoströbröd, vetemjöl, paprikapulver och lökpulver till en panad.
  • Lyft upp kalkonskivorna ur marinaden och vänd i paneringen. Fritera i 180°C varm olja i ca 10 minuter tills kalkonen är genomstekt och fått en fin gyllene färg. Fritera kan du göra när alla tillbehören är klara.
  • Koka upp socker och vinäger till den picklade löken. Skala och skiva löken och lägg den i lagen. Låt ligga i lagen i minst 2 timmar. Godast blir den picklade löken efter 1-3 dagar och förvaras då i kyl. Om du picklar löken sammas dag den ska ätas, låt löken stå i rumstemperatur 1-2 timmar.
  • Skala och finhacka lök, vitlök och chili.
  • Lyft de konserverade tomaterna ur burken och hacka i mindre bitar.
  • Stek lök och vitlök i olja på låg värme i en vid kastrull som rymmer 2 liter. Löken ska bli glansig och riktigt mjukt.
  • Fritera kalkon precis innan servering. Servera den nyfriterade kalkonburgaren med rostade hamburgerbröd, stekt kalkonbacon, bbq-sås, picklad rödlök, sallad, cheddarost och pommes frites.

Liknande recept

Se alla recept