Hemligheten bakom saftigt kalkonkött på grillen är att låta den vila efter tillagning. Här får en saftig Wilmaschnitzel gifta sig med en matig sallad och en krämig tahinidressing.
60 minuter
4 portioner
Wilmaschnitzel av kalkon
600 g
Gå till produkten Wilmaschnitzel av kalkonFavoritrub (se receptet nedan)
3 msk
Neutral olja
Flingsalt
Salt
200 g
Mörkt muscovadosocker
200 g
Vitlökspulver
40 g
Lökpulver
40 g
Svartpeppar, finmalen
40 g
Smoked paprika
40 g
Mortlade fänkålsfrön
10 g
Ljust, dygnsgammalt bröd, gärna surdeg
2 skivor
Olivolja
2 msk
Stor vitlöksklyfta
1 st
Romansallad
1 st
Tomater
500 g
Rödlök
0,5 st
Dill
1 kruka
Mynta
1 kruka
Kokta kikärtor
400 g
Salt & Svartpeppar
Tahini
2 msk
Citronsaft
1 msk
Olivolja
2 msk
Honung
1 tsk
Ev. lite vatten
Salt & Svartpeppar
Favoritruben är en riktig all-round-rub som passar bra till grillat kalkonkött. Häll upp på torr, väl rengjord burk med lock och förvara i skafferi där den håller länge!