Grillad Wilmaschnitzel med matig tomatsallad och tahinidressing

Hemligheten bakom saftigt kalkonkött på grillen är att låta den vila efter tillagning. Här får en saftig Wilmaschnitzel gifta sig med en matig sallad och en krämig tahinidressing.

60 minuter

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Wilmaschnitzel av kalkon

600 g

Gå till produkten Wilmaschnitzel av kalkon

Favoritrub (se receptet nedan)

3 msk

Neutral olja

Flingsalt

Favoritrub

Salt

200 g

Mörkt muscovadosocker

200 g

Vitlökspulver

40 g

Lökpulver

40 g

Svartpeppar, finmalen

40 g

Smoked paprika

40 g

Mortlade fänkålsfrön

10 g

Matig sallad

Ljust, dygnsgammalt bröd, gärna surdeg

2 skivor

Olivolja

2 msk

Stor vitlöksklyfta

1 st

Romansallad

1 st

Tomater

500 g

Rödlök

0,5 st

Dill

1 kruka

Mynta

1 kruka

Kokta kikärtor

400 g

Salt & Svartpeppar

Tahinidressing

Tahini

2 msk

Citronsaft

1 msk

Olivolja

2 msk

Honung

1 tsk

Ev. lite vatten

Salt & Svartpeppar

Tips!

Favoritruben är en riktig all-round-rub som passar bra till grillat kalkonkött. Häll upp på torr, väl rengjord burk med lock och förvara i skafferi där den håller länge!

Tillagning

  • Blanda samman alla ingredienser. Tillsätt gärna lite chilipulver om du vill addera till lite extra hetta. Häll upp på torr, väl rengjord burk med lock och förvara i skafferi där den håller länge!
  • Massera in kryddruben runt hela Wilmaschnitzeln och låt den gärna vila i kylskåp 8-24 timmar, men hinner du inte går det givetvis bra att grilla köttet direkt. Förbered salladen under tiden som du tänder grillen.
  • Riv eller skär brödet i grova bitar och rosta i en stekpanna med krossad vitlök, salt olivolja tills krutongerna är gyllenbruna. Låt svalna.
  • Skaka tahiniburken noga innan du mäter upp tahinin, då sesampastan gärna skiktar sig när den står i burken. Blanda tahini och resten av ingredienserna till dressingen i en burk med lock. Skaka dressingen tills allt blandat noga och blanda eventuellt med lite vatten om du tycker dressingen är för tjock i konsistensen.

Liknande recept

Se alla recept