Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Kalkonschnitzel fylld med svamp, vitlök och lagrad ost. Låt den vila på en syrlig höstsallad med olika sorters kål, palsternacka och morötter som är lättpicklad med balsamvinäger, socker och toppad med bladpersilja.

ca 30 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Kalkonbröstschnitzel

600 g

Gå till produkten Kalkonbröstschnitzel

Skogssvamp, t.ex. kantareller eller karljohansvamp

300 g

Vitlöksklyfta

1 st

Gul lök

0,5 st

Smakrik ost, lagrad Prästost

6 skivor

Höstsallad

Fänkålsstånd

1 st

Litet spetskålshuvud

1 st

Stora morötter

2 st

Palsternackor

2 st

Bladpersilja

3 kvistar

Socker

2 tsk

Vit balsamvinäger

2 msk

Salt & Peppar

Tillagning

  • Börja med salladen. Skiva fänkål och spetskål tunt. Hyvla morot och palsternacka på längden med potatisskalare. Finhacka persilja och blanda med kål och rötter.
  • Strösocker över och häll på vinäger. Blanda noga, salta och peppra. Låt salladen stå med du gör schnitzeln.
  • Hacka svamp och lök och fräs i lite olja. Smaka av med salt och peppar. Lägg svampröran på ena halvan av varje schnitzel och lägg på en skiva ost. Vik schnitzeln över fyllningen och stek någon minut på medelhög temperatur på varje sida.

Liknande recept

Se alla recept