Färsk cannelloni med pesto, strimlad rökt kalkon och krämig färskost

Snabbt, enkelt och gott - bästa kombon! En rätt som gör sig lika bra att servera till en lyxig fredagsmiddag som till kvällsmat en tisdagskväll!

Ca 45 minuter

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Färskost

200 g

Äggulor

2 st

Pesto

2 dl

Vitlöksklyfta

1 st

NYHET! Alspånsrökt strimlad kalkon

200 g

Gå till produkten NYHET! Alspånsrökt strimlad kalkon

Körsbärstomater

100 g

Salt och svartpeppar

Färska lasagneplattor

400 g

Rödlök

0,5 st

Smakrik riven ost

1 dl

Till servering

Grönsallad

Tips!

Gör egen pesto! Det är superenkelt och oändligt mycket godare än färdigköpt. Blanda gärna basilika med persilja och ett bra tips för att bevara den vackra gröna färgen när du mixar din pesto är att ha i ett par isbitar, kylan från isen gör att örterna behåller färgen.

Tillagning

  • Värm ugnen till 200°C.
  • Rör samman färskost, äggulor, hälften av peston, riven vitlök, alspånsrökt strimlad kalkon och kvartade körsbärstomater. Smaka av med salt och peppar.
  • Fördela färskoströran över lasagneplattorna och rulla ihop till rullar. Lägg tätt ihop i en gratängform och bred ut resten av peston över rullarna, toppa med riven ost.

Liknande recept

Se alla recept