Plommonfylld kalkonstek

Plommonfylld stek är en klassisk måltid. I vår variant använder vi oss utav kalkonovanlår. Och du, hoppa inte över såsen – den blir fantastiskt god!

ca 60 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Kalkonovanlår benfritt

800 g

Gå till produkten Kalkonovanlår benfritt

Salt & Svartpeppar

Torkade plommon

200 g

Äppeljuice

2 dl

Morötter

2 st

Gul lök

2 st

Bindgarn

Sås

Stekskyn

Grädde

3 dl

Salt & Svartpeppar

Vetemjöl & vatten till redning

Till servering

Ugnsrostad potatis

Rödkål

Äppelchutney

Tips!

Kalkonovanlår finns att köpa i vår gårdsbutik. Har du inte möjlighet att besöka oss går det bra att byta kalkonovanlåret mot kalkonstek >>.

Tillagning

  • Värm ugnen till 150°C.
  • Lägg kalkonovanlåret på en skärbräda med skinnsidan nedåt.
  • Skär ett vågrätt snitt från insidan och ut (inte helt igenom) vid den tjockaste delen. Vik ut så att köttbiten blir jämntjock.