Blentagruppen

Kalkonlårstek fylld med dadlar & kalkonbacon

Denna kalkonlårstek får god smak från de söta dadlar, salta bacon och nötiga pumpafrön

ca 60 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Till servering

Ugnsstekt potatis

Brysselkål

Tips!

Vill du ha sås till så häll grädde i den varma, ugnsfasta formen. Vispa runt så att alla smaker släpper. Häll grädden i en kastrull och låt koka upp. Smaksätt med soja och whisky. Smaka av med salt och peppar.

Tillagning

  • Sätt ugnen på 150°C. Hacka kalkonbacon och fräs i lite olja. Skär dadlar i mindre bitar och hacka pumpakärnorna fint. Blanda samman och pressa i vitlök, krydda med salt och peppar.
  • Tryck in fyllningen i mitten av steken.
  • Pensla en ugnsfast form och lägg i steken. Ställ in formen i ugnen och stek tills köttet når en temperatur på 75°C. Ta ut och låt vila under folie.

Liknande recept

Se alla recept