Italiensk kalkonbröstfilé

Kalkonfilé med smak av medelhavet!

ca 60 min

0
(0)

Ingredienser

100 portioner

Kalkonbröstfilé mörad – fryst

10 kg

Gå till produkten Kalkonbröstfilé mörad – fryst

Gul lök, hackad

2 kg

Vitlök, hackad

100 g

Rotfruktsstrimlor

2 kg

Paprika, tärnad

1 kg

Soltorkade tomater, mixade

500 g

Cayennepeppar

0,3 dl

Basilika, hackad

250 g

Timjan, torkad

0,5 dl

Oregano, torkad

0,5 dl

Hönsbuljongpulver

1 dl

Matlagningsgrädde

1 L

Mellanmjölk

2 L

Salt & Peppar

Fetaost, smulad

500 g

Soltorkade tomater, strimlade

250 g

Gröna oliver, hackade

500 g

Tips!

Servera med vit fiberpasta och råkostsallad.

Tillagning

  • Dela kalkonfiléerna i 4 delar, diagonalt tvärs över fibrerna. Lägg dem i smorda gastrobleck, salta och peppra. Stek filéerna i 95 graders ugn tills innertemperaturen är 60 grader.
  • Fräs under tiden lök, vitlök, rotfruktsstrimlor, paprika, soltorkade tomater samt kryddor i lite olja.
  • Tillsätt vatten så det täcker grönsakerna, häll i buljongpulver och koka grönsakerna mjuka.

Liknande recept

Se alla recept