Whiskydoftande kalkongryta

Perfekt höstgryta med smak av rökig whisky, soja och sambal oelek. Lätt, gott och smakrikt. Låt koka länge för ännu mer smak.

ca 40 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Grytbitar av kalkonlår

600 g

Gå till produkten Grytbitar av kalkonlår

Dijonsenap

2 tsk

Vitlöksklyftor

2 st

Sambal Oelek

1 tsk

Kinesisk soja

1 msk

Rapsolja

2 msk

Salt

Whisky

1 dl

Hönsbuljong

4 dl

Rosmarin

2 tsk

Grönpeppar

1 tsk

Apelsin, finhackad & saften

0,5 st

Pumpafrön

Tips!

Servera grytan med pressad potatis.

Tillagning

  • Rör ihop senap, pressad vitlök, sambal oelek, soja och hälften av rapsoljan. Blanda ner grytbitarna och lägg i plastpåse. Låt marinera minst 2 timmar.
  • Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och bryn grytbitarna – tänk på att inte ha för hög värme så att marinaden bränner vid. Krydda med salt.
  • Lägg över köttet i en gryta och tillsätt whisky, buljong, rosmarin, grönpeppar samt skal och saft av apelsinen.