Fransk kalkonpaté med portvinskokta fikon

Vår goda franska kalkonpaté har en god smak av kalkonlever, vitlök och pumpakärnor som harmoniserar bra med smakerna från det söta fikonet. Fikonen kan med fördel kokas någon dag innan servering.

ca 30 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Portvinskokta fikon

Rödlök

0,5 st

Smör

1 msk

Råsocker

0,5 dl

Balsamvinäger

1 dl

Portvin

2 dl

Färska fikon

4 st

Salt & Peppar

Tillagning

  • Skala och finhacka rödlöken, bryn den i smöret. Tllsätt sockret och låt löken bli karamelliserad. Häll i balsamvinäger och portvin.
  • Dela fikonen i halvor och lägg dessa i lagen. Låt sjuda ca 10 minuter, tag upp fikonen och koka ihop lagen till en trögflytande sås i ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt fikonen svalna i lagen.
  • Arrangera rågbröd, kalkonpaté och portvinskokta fikon på en tallrik, ringla över sås och servera med ruccolasallad.