Kalkonlårfilé

Allt fler upptäcker att kalkon är lätt att laga och lätt att variera och framförallt lätt att älska! Kalkonbröstfilé är en av Ingelsta Kalkons mest populära produkter och i vår utökas det färska sortimentet med Kalkonlårfilé, en mör och saftig produkt av vår svenska kalkon.

Nyhet! Kalkonlårfilé

Kalkonlårfilén är en noga utvald bit som varsamt styckats fram av kalkonlåret - det mörkare köttet på kalkonen. Kalkonlårfilén valsas genom en maskin med vassa knivar för att få ett perfekt mört resultat.

Läs mer

Hur tillagar man kalkonlårfilé?

Kalkonlårfilén lämpar sig väl att grilla och toppa med en smakrik körsbärsglaze eller servera i en matig sallad med tahinidressing.

Ge mig tillagningstips!

Hur vet jag att kalkonlårfilén är färdiglagad?

Kolla alltid innertemperaturen för att avgöra när kalkonen är klar och redo att tas bort från värmekällan. Innertemperaturen ska uppnå 70°C innan kalkonen kan ätas. Låt köttet vila i 20 minuter innan du skär upp det, då stiger temperaturen 5°C och köttsaften ska vara helt klar. Det innebär att du kan ta kalkonen från värmekällan tidigast vid 65°C och låta det vila till 70°C.

Visste du att...

Kalkonlårfilén är en nyhet för dig som handlar i vanliga livsmedelsbutiker, men har faktiskt en längre historia än så. Produkten lanserades i Ingelsta Kalkons Gårdsbutik & Restaurang redan i början av 1990-talet under namnet Wilmaschnitzel och är än idag en riktig kundfavorit i vår gårdsbutik på Österlen.

Läs mer om vår Gårdsbutik