Blentagruppen

Låt kalkonen ta plats på middagsbordet!

Att tillaga helstekt kalkon är enklare än vad du tror. När kalkonen väl är förberedd så sköter den sig själv i ugnen. Om du ändå känner dig nervös inför uppgiften har vi samlat våra bästa tips för hur du lyckas med tillagningen av din helstekta kalkon.

Så lyckas du med helstekt kalkon

Hur blir min hela kalkon extra god och saftig? Vi har samlat våra fem bästa tips för hur du lyckas med tillagningen av helstekt kalkon.

Ge mig tips

Hur tinar jag en hel kalkon?

När du ska tina kalkon behöver du börja i god tid. Kalkonen ska vara genomtinad innan den tillagas för att bli uppvärm till rätt temperatur på alla ställen. Det enklaste och säkraste sättet är att lägga kalkonen på ett stort fat och låta den tina långsamt i kylen.

Ge mig upptiningstips

Hur vet jag att kalkonen är färdigstekt?

När är kalkonen klar? Vilken temperatur ska den ha? Dessa är viktiga frågor att få svar på när du ska laga en genomstekt och god kalkon. Att få till rätt temperaturer handlar lika mycket om att kalkonen ska vara säker att äta, som att köttet ska vara saftigt och inte överkokt.

Ge mig tips

Så tillagar du en kalkonmiddag

Helstekt kalkon tillagad på klassiskt skånskt vis med katrinplommon och äpple eller helstekt kalkon tillagad med inspiration av den amerikanska högtiden Thanksgiving, i vår receptskatt finner du recept med helstekt kalkon för alla tillfälle.

Ta mig till receptskatten

Hjälp, det blev mat över!

Helstekt kalkon som blivit över kan lätt återanvändas i nya goda maträtter. Låt dig inspireras av våra trevliga recept.

Restrecept